Brezplačna poštnina za naročila nad 39,99 €

Naravni repelenti proti klopom (hitro in učinkovito)

Klopi Bolhe Na PomoČ (3)

Klopi ne nosijo le Lymske borelioze. Prenašajo tudi bolezni kot so..

 • Erlihioza
 • Anaplazmoza

Te pa so lahko prav tako škodljive za vašega psa.

Obstaja veliko načinov za preprečevanje klopov. Kot lastnik psa pa se morate zavedati učinkov kemičnih sredstev za zdravljenje klopov, ki so lahko prav tako problematični. Lahko ogrozijo zdravje vašega psa ..

 • Prebavni trakt
 • Notranji organi
 • Splošno zdravje

Zato si vse več lastnikov psov želi naravnega sredstva proti klopom za pse.

Če vas skrbi vpliv teh kemikalij na vašega psa in želite vedeti, kako na naraven in varen način preprečiti klope pri psih, preberite naprej.

Najprej pa se pogovorimo o tem, zakaj se želite izogniti tradicionalnim rešitvam, kot so:

 • Razpršila
 • Ampule
 • Žvečljive tablete
 • Ovratnice

Nevarnost kemičnih zdravljenj klopov

Tako kot pri antibiotikih, pesticidih in herbicidih postanejo škodljivci odporni na določene kemikalije. Zato morajo podjetja vedno znova poiskati nove rešitve. In te rešitve so pogosto še bolj škodljive. Čeprav se vam morda zdi, da .. “Te izdelke uporabljam že leta in nikoli nisem imel težav”, kar za mnoge ne velja. Agencija EPA vsako leto poroča o več tisoč zastrupitvah.

Kaj naravno odganja klope? Tukaj je več vrst naravnega sredstva proti klopom za pse, ki bo poskrbelo za varnost vašega psa in vaše družine.


3 NAČINI NARAVNEGA PREPREČEVANJA KLOPOV PRI PSIH


1. Prehranski repelent proti klopom za pse

Česen
Česen je naravno sredstvo za odganjanje klopov za pse. Če svojega psa hranite s česnom, lahko postane manj privlačen za škodljivce. Vonj uhaja skozi kožo in odganja klope in bolhe. Ampak ne skrbite, vonja po česnu človeški nos ne zazna.

Morda ste že slišali tudi, da česen vsebuje sulfokside in disulfide. Ti lahko poškodujejo rdeče krvničke in povzročijo anemijo pri psih. To je res, vendar … le, če ga hranimo v velikih količinah. V zmernih količinah je varen.

Česen olupite in sesekljajte ter ga pustite stati 15 minut, preden ga dodate pasji hrani. Pri tem se sprosti alicin, aktivna sestavina česna.

Uporabite ravno merilno žlico (jušno) in psa hranite s česnom glede na njegovo težo.

 • 2.5kg ⅙ žličke
 • 4.5kg ⅓ žličke
 • 7kg ½ žličke
 • 9kg ⅔ žličke
 • 13kg 1 žličke
 • 27kg 2 žličke


Opozorilo: česna ne dajemo brejim samicam, mladičem mlajšim od 6 mesecev, ter Akitam in Shiba-Inu.

Jabolčni kis
Jabolčni kis lahko kri vašega psa naredi manj privlačno za klope in bolhe. Če lahko, vedno kupite organsko pridelan kis.. Dodajte 2 žlici (jušno) jabolčnega kisa v pasjo skledo s hrano ali vodo kot naravno sredstvo proti klopom.


2. Topično/zunanje sredstvo za preprečevanje klopov

Zeliščni prašek proti bolham in klopom
Obstajajo številni praški (in pršila) za klope, ki uporabljajo kombinacije zelišč za naravno preprečevanje klopov pri psih.

Tukaj je recept za naravno sredstvo proti klopom za pse, ki ga lahko pripravite doma iz samo treh sestavin:

 • Diatomeljska zemlja
 • Prah NEEM
 • Mleti iz rman

Vse tri sestavine združite v enakih količinah in dobro premešajte. Majhno količino potresite po celotnem telesu psa, pri tem pa rahlajte dlako da se prah nanese na kožo. Pazite, da ne pride v pasje oči in usta.

Zeliščne ovratnice proti bolham in klopom
Tako kot praške in pršila lahko kupite tudi zeliščne ovratnice proti bolham in klopom. Lahko pa tudi sami pripravite domača sredstva proti klopom, kot je tole:

Zmešajte 2 žlici mandljevega olja z oljem pelargonije ali Palo Santo.

Preden se odpravite na pot, namažite nekaj kapljic na vrat svojega psa ali pa ga enkrat na teden namestite na ovratnico.

Šampon prot klopom
Izdelate lahko tudi svoj šampon, ki služi kot naravno sredstvo proti klopom za pse. Zmešajte nekaj kapljic olja Palo Santo s svojim najljubšim pasjim šamponom s sivko. Pred izpiranjem pustite, da se pena na psu zadrži 20 minut. S tem boste uničili vse klope in preprečili nastanek novih.

Citrusov repelent 
Limono razrežite na četrtine in jo dodajte v pollitrski kozarec. Prelijte z vrelo vodo in pustite stati čez noč. Prelijte ga v stekleničko z razpršilom in popršite po vsem psu.

Prepričajte se, da ste razpršili:

 •  za ušesi
 • okoli glave
 • na dnu repa
 • v pazduhah

Izogibajte se predela okoli oči in ust!

 

POGOSTA VPRAŠANJA

Kateri je najboljši domači repelent proti klopom za pse?

Najboljša prehranska sredstva za odganjanje klopov za pse sta jabolčni kis in česen. Za lokalne domače repelente proti klopom za pse lahko naredite enega z uporabo naravnih eteričnih olj. Združite 2 skodelici vode s po dvema kapljicama eteričnih olj sivke, poprove mete in limonske trave. Preden se odpravite na prosto, popršite to mešanico po dlaki svojega psa, pri čemer se izogibajte obrazu in očem.

Kateri vonj odganja klope od psov?

Eterična olja, kot so olje limonske trave, olje poprove mete in olje cedre, so znana po tem, da odganjajo klope. Vonj teh naravnih olj učinkovito odganja klope, če jih uporabljate v sprejih ali ovratnicah, napolnjenih s temi olji.

Kako se naravno znebiti klopov na psih?

Za naravno odstranjevanje klopov na psih nanesite mešanico mandljevega olja in olja rožne pelargonije neposredno na klopa, da ga boste lažje odstranili. Po odstranitvi območje očistite z antiseptikom. Z doslednim negovanjem in pregledovanjem dlake lahko preprečite prihodnje okužbe.

Kaj lahko dam svojemu psu za preprečevanje klopov?

Za preprečevanje klopov na psih uporabljajte naravna repelentna pršila z eteričnim oljem, kot sta eterični olji limonske trave in cedre. Če psa hranite z majhno količino jabolčnega kisa, pomešanega s hrano, lahko ustvarite kislo okolje, ki se ga klopi izogibajo. K učinkovitemu preprečevanju klopov prispevata tudi redna nega in uporaba ovratnic proti klopom.